Kerststad Valkenburg

02-11-2023

Van 17 november 2023 tot en met 7 januari 2024 wordt Valkenburg omgetoverd tot een magische kerstbestemming. Ontdek de verschillende attracties en wordt getrakteerd op magische ervaringen, prachtige decoraties en lekkernijen om van te genieten. Lees verder en ontdek alle must-sees!

 

Gemeentegrot en de Fluweelengrot

Wat zeker niet mag missen deze kerst is een bezoekje aan de ondergrondse kerstmarkten. Onder de kasteelruïne van Valkenburg bevindt zich een netwerk van eeuwenoude gangen. Tijdens de kerst worden deze gangen getransformeerd tot een sfeervolle ondergrondse kerstmarkt. Geniet van meer dan 50 kraampjes met de leukste kerstspulletjes , voor jou of voor onder de boom. Uiteraard kun je jezelf ook verwennen met de klassieke kerstdranken en lekkernijen tijdens je bezoek aan de adembenemende grotten.

 

Landal Christmas Parade

Gedurende de Kerststad Valkenburg, trekt er twee keer per week een prachtige Kerstmis parade door de oude straatjes van Valkenburg. De Landal Christmas Parade is een must-see voor echte liefhebbers van de kerstdagen. Met prachtig versierde wagens, muziek, dans en kleurrijke kostuums is dit een feestelijke optocht die jong en oud zal betoveren.

 

Straattheater

Zowel ondergronds als bovengronds valt er tijdens de kerststad Valkenburg veel te beleven. Denk aan een Christmas Shadow Lights Route, Santa's Village, amuseroutes en kribkeswandelingen. Het straattheater omvat verschillende optredens van een ganzenparade tot muzikaal entertainment.

Check voor de openingstijden, plattegrond en tarieven de website van Kerststad Valkenburg en laat je betoveren door de magie van Kerstmis.

 

Ben je op zoek naar een ontspannen verblijf in een hotel in Valkenburg tijdens de kerstmarkt? Ontdek hotel Kint, hét hotel tijdens de kerstmarkt in Valkenburg.

Kerstmarkt Valkenburg in de avond